Wie is Wie
Team
Voorzitter Raad van Bestuur Bart Vandenbussche
Coördinatoren Carine Van den Broeck & Els Surmont
Secretariaat Claudia Mesellem
Kleuters
- Laura Van Geyt & Annelies Symons - Jongste kleuters (Nopjesnest)
- Katleen Berben & Kelly Trappeniers - Jongste kleuters (Elfennest)
- Koen Verheyden - Oudste kleuters (Bengelburcht)
- Ann Borgers - Oudste kleuters (Boothuis/duikbootklas)
Lagere School
- Floor Jacoby - 1ste graad (Villa Alfabet)
- Floor Van Boxem & Lies Hendrickx - 1ste graad (Kasteel der letteren)
- Tinne Vlaeyen - 2de graad (Villa Bovenwater)
- Annelies Holemans & Kaneesha Claessens - 2de graad (Wolkenkrabber)
- Annelore Beeck & Kaneesha Claessens - 3de graad ('t Kofschip)
- Kristof Slegers & Lore Thomas - 3de graad (D’Hoge School)
Zorgcoördinator: Anneleen Lagrou
Ondersteuning: Anneleen Lagrou, Femke Lux, Lies Hendrickx, Kaneesha ClaessensLore Thomas, Cindy Mortier
ICT ondersteuning: Michel Rooman
Lichamelijke opvoeding: Ilse Ravoet
Administratie: Claudia Mesellem & Thomas Belmans
Warme Maaltijden: Benoît Reisner, Sonia Abbush, Ablahad Hasnah
Vaste middagtoezichter: Sonia Abbush & Anne-Marie Schierhout
Klustaken: Klaus Vandevyvere
Structuur
De Zevenspong werd in 1989 opgericht door ouders en is ook vandaag nog een onafhankelijke school. Ouders en teamleden dragen samen de school.
KIND samen met team
Klasraad
Elke week is er een klasraad. De kinderen bespreken daar samen met de leerkracht de voorstellen en problemen die in de loop van de week zijn opgedoken. Regels worden nog eens bekrachtigd of gewijzigd, conflicten worden uitgepraat, problemen opgelost.
Schoolraad
Elke maand kunnen de kinderen op de schoolraad hun zegje doen over de werking van de school. Uit elke klas worden telkens twee kinderen afgevaardigd. Kinderen leren zo om wat in hun klasgroep leeft naar voren te brengen en de belangen van een hele school, met kinderen van verschillende leeftijden, te bekijken. Er worden afspraken gemaakt over de gemeenschappelijke ruimtes in de school, er worden oplossingen gezocht voor problemen en voorstellen gestemd.
OUDERS samen met TEAM
Algemene Vergadering
Het hoogste beslissingsorgaan van de vzw De Zevensprong is de algemene vergadering. De AV komt minimaal 2 keer per jaar samen. Alle ouders en leerkrachten zijn lid en hebben stemrecht. Samen beslissen we welke koers de school vaart.
Raad van Bestuur
Dit is de dagelijkse leiding van de school. De raad wordt democratisch verkozen door de Algemene Vergadering. Hij is evenwichtig samengesteld uit leerkrachten en ouders. De Raad van Bestuur vergadert om de drie weken. De thema’s die worden behandeld zijn het pedagogische project, het gebouw, het financieel beleid, het personeelsbeleid, vragen van leerlingen en ouders, overeenkomsten met externe instanties.
Dagelijks bestuur
Het dagelijks bestuur bestaat uit de coördinator en één of twee leden uit de Raad van Bestuur (waarvan één de voorzitter van de vzw De Zevensprong is). Het dagelijks bestuur doet voorbereidend werk voor de Raad van Bestuur (o.a. het opmaken van de agenda voor de vergaderingen), het beslist over kleinere dringende zaken en zorgt voor de opvolging van uitgestelde agendapunten.
Werkgroepen
Er is een breed aanbod aan thematische werkgroepen: op de Zevensprong is er een klusploeg, een feestcomité, een financiële commissie en werkgroepen rond warme maaltijden, diversiteit, ICT en PR. Ontdek hier al onze werkgroepen. In de meeste werkgroepen zitten ook leerkrachten. De werkgroepen brengen over hun activiteiten verslag uit aan het Raad van Bestuur en – indien nodig – aan de Algemene Vergadering.
Deelgroepen
De ouders van elke klas komen minstens één keer per trimester met de leerkracht samen in de deelgroep. Het reilen en zeilen in de klas wordt dan uitvoerig besproken. Op zo’n avond organiseren we ook uitstappen en kampen.
TEAM
Elke week komt het team bijeen na schooltijd. Tijdens dit teamoverleg worden de ‘lopende zaken’ en praktische regelingen besproken. Een keer per maand buigt het team zich over de pedagogische aanpak op school en over de invulling van de freinet-pedagogiek in De Zevensprong.
EXTERN
CLB
De Zevensprong heeft een samenwerkingsovereenkomst met het Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding (VCLB) van Leuven. Dit centrum ondersteunt de school en de ouders om de gezondheid en de groei- en ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren te bevorderen. Het biedt hulp aan leerkrachten, ouders en leerlingen als er zich problemen voordoen. Klik hier voor de CLB-medewerkers van de Zevensprong.
VCLB Leuven
K. Van Lotharingenstraat 5 3000 LEUVEN
tel: 016-28 24 00
info@vclbleuven.be
www.vclbleuven.be
FOPEM en SOM
De Zevensprong is aangesloten bij de FOPEM: de Federatie van Onafhankelijke, Pluralistische, en Emancipatorische Methodescholen. Daarnaast maakt onze school deel uit van de scholengemeenschap SOM (Scholengemeenschap Onafhankelijke Methodescholen).
Partners
Jonge Helden | Creatief jeugdwerk
Jonge Helden is een vrijwilligersorganisatie die kampen en speelweken inricht voor kinderen en jongeren in de schoolvakanties. Deze gaan onder andere door op onze school.
Bekijk hier de digitale folder van dit jaar!
https://www.jongehelden.be/sites/default/files/Jonge%20Helden-Folder.pdf
Cirkus in Beweging
https://www.cirkusinbeweging.b...
Cirkus in Beweging is een open huis voor circuseducatie. Kinderen, jongeren en volwassenen worden bij Cirkus in Beweging uitgedaagd om te proeven van en te experimenteren met circuskunsten. Er gaan lessen door in de turnzaal van De Zevensprong.
Kinderwerking De Kettekeet
https://www.leuven.be/kinderwe...
De Kettekeet is de kinderwerking van buurtcentrum Sint-Maartensdal. Kinderen uit de buurt kunnen er terecht na schooltijd en tijdens schoolvakanties.
Koala
https://www.huisvanhetkindleuv...
Je kan bij Koala terecht voor al je vragen over jouw opgroeiende kinderen. Er worden ook een aantal groepsmomenten per week georganiseerd. Bijvoorbeeld een speel- en babbelgroep voor kinderen tot en met 3 jaar, oefenmomenten Nederlands voor zwangere mama's,...
Mobiel 21
Mobiel 21 activeert mensen, groepen, organisaties, bedrijven en beleid om op een bewuste manier om te gaan met mobiliteit. Er worden onder andere fietscursussen voor jongeren en volwassenen georganiseerd.
KinderKuren | Stad Leuven
https://www.leuven.be/kinderku...
Met KinderKuren helpt de stad de Leuvense basisscholen om voor en na schooltijd opvang te organiseren. Voor die opvang krijg je een aparte afrekening van de stad. KinderKuren organiseert tijdens de opvang ook leuke en leerrijke activiteiten in samenwerking met Leuvense organisaties en vrijwilligers.