Ouderwerking

"Iedereen heeft zijn talent, ‘k wil weten wie je bent en wat je raakt en kent."

Kiezen voor de Zevensprong als school voor je kind, is kiezen om als ouder actief je bijdrage te doen aan de klas en aan de school. Participeren is leuk en er is voor elk wat wils. Wat kan ik doen? Wat moet ik doen? Je komt het hier te weten.

Wat kan ik doen?

Op de speelplaats

Vind je het fijn om alle kinderen beter te leren kennen? Dan is speelplaatstoezicht op de middag echt iets voor jou. Als ouder help je het lerarenteam door tijdens de middagpauze een oogje in het zeil te houden op de speelplaatsen. Tussen 12u20 en 13u05 genieten we van het speelplezier van de kinderen. Op vrijdag duurt het iets langer. Het liefste doen we dat dagelijks met vier ouders. We troosten, helpen, spelen, luisteren en zorgen dat alle kinderen een fijne speeltijd hebben. Resultaat? Zowel de kinderen als de leerkrachten beginnen uitgerust aan de namiddag. Bovendien krijg je voor slechts 7 toezichtbeurten een poetsvrijstelling! En de kinderen zijn geweldig. Minstens één ervan heb je namelijk zelf gemaakt. toezichtouders@zevensprong.org

In de klas

Je kan meegaan op uitstap, mee gaan zwemmen, mee op klaskamp gaan. Je kan ook een knutsel- of kookatelier organiseren, komen voorlezen in de klas of komen vertellen over je passies of je job. Ouders zijn ook welkom om een leuk verjaardagsfeestje te bouwen in klas, met een gezond, verpakkingsvrij tussendoortje … dat spreekt voor zich. Elke bijdrage als ouder in de klas wordt heel erg op prijs gesteld.

In de oudervergadering

Een drietal keer per jaar zit de leerkracht met de ouders van de klas samen om het wel en wee van de klas te bespreken. Op zo’n avond houden we de klaswerking tegen het licht en we organiseren ook uitstappen en kampen. Bij een hapje en een drankje bouwen we aan het groepsgevoel in de klas. Inderdaad, ook onder de ouders!

In een werkgroep

Als ouder kan je je engageren in één van de werkgroepen. Er is een breed aanbod: op de Zevensprong is er een klusploeg, een feestcomité, een financiële commissie en werkgroepen rond warme maaltijden, participatie, ICT en PR. Ontdek hier al onze werkgroepen. Er zit er vast wel één tussen die je aanspreekt. In de meeste werkgroepen zitten ook leerkrachten, want de school, die maken we samen.

In de Algemene Vergadering

De Zevenspong werd in 1989 opgericht door ouders en is ook vandaag nog een onafhankelijke school. De Algemene Vergadering komt minimaal 2 keer per jaar samen en is het hoogste beslissingsorgaan van de school. Alle ouders en leerkrachten zijn lid en hebben stemrecht. Samen beslissen we welke koers de school vaart.

In de Raad van Bestuur

Wil je zelf mee in de cockpit van de school zitten, dossiers opvolgen, het pedagogisch project bewaken, personeel aanwerven, de centen beheren? Dan is de Raad van Bestuur iets voor jou. We vragen een engagement van twee jaar. De raad wordt elk jaar democratisch verkozen in de Algemene Vergadering en is evenwichtig samengesteld uit leerkrachten en ouders. De Raad van Bestuur vergadert om de drie weken.

Wat moet ik doen?

Alle ouders steken een handje toe om de school te poetsen, dat is zo beslist op de Algemene Vergadering. Van elke ouder wordt verwacht dat hij of zij een drietal keer per jaar een klas of de speelplaats een schoonmaakbeurt geeft. Je kan ook worden vrijgesteld van één of meerdere poetsbeurten als je mee middagtoezicht houdt op de speelplaats of als je mee komt klussen (schilderen, kleine herstellingen) in de school.