Nieuws

Statik Repair Café

Op 27 september organiseerden we samen met Statik en Maakbaar Leuven een repair café. Deze eerste editie focuste op kleine fietsherstellingen.

Er waren op voorhand 25 inschrijvingen en uiteindelijk zijn er dankzij spontane aanmeldingen maar liefst 34 fietsen gemaakt op 3 uur tijd! 3 kinderfietsen daarvan schenkt Freinetschool De Zevensprong aan Buurtwerk ’t Lampeke vzw.

Bedankt aan Statik, Maakbar Leuven en de repairders!

Hieronder een impressie van deze succesvolle dag.


Meer →


Kom met je Mok

OPGELET: Kom met je Mok is uitgesteld naar latere datum wegens de nieuwe COVID-19 maatregelen die vanaf vrijdag van start gaan. We houden jullie op de hoogte wanneer er een nieuwe datum is.


Het schooljaar is stilaan op kruissnelheid, hoog tijd om ook al die ouders achter de mondmaskers beter te leren kennen… Maar hoe moet dat dan?
Het feestcomité en de werkgroep PR hebben de koppen (niet al te dicht) bij elkaar gestoken en daar was plots… KOM MET JE MOK.
Wij zorgen voor koffie en thee in een mooi 'kom met je mok’-mok en een coronaproof opstelling op de speelplaats vlakbij de schoolpoort.
Schrijf 9 oktober alvast in je agenda. De koffiekranen staan open vanaf 8u45.

Meer →


Opening Speelplaats

Dag allemaal,

Normaal gesproken was het volgende week vrijdag 20 maart de officiële opening van onze groene buitenspeelplaats.

Gezien de huidige situatie met het coronavirus zijn we verplicht onze opening uit te stellen tot een latere datum. Wanneer dit zal zijn, is op dit moment moeilijk in te schatten.

Verder communicatie hierover volgt later nog.

Meer →


Openkijkdag 12 maart

Beste ouder,

Ingevolge de richtlijnen van Onderwijs Vlaanderen, gebaseerd op het advies van de regering, vond een overleg plaats met de stad en het onderwijsveld. Daar werd beslist om de collectieve kijkdag in het kader van aanmelden en inschrijven in het Leuvens basisonderwijs, de zogenaamde ‘Meld Je Aan’, op donderdag 12 maart, te annuleren.

Indien je informatie wenst over onze school, kan je telefonisch contact opnemen tijdens de schooluren.

Dank voor uw begrip,

De schooldirectie.


Meer →


FACEBOOKDe zevensprong?
De Zevensprong is een eigentijdse en eigenwijze freinetbasisschool in het hart van Leuven.

Onze basisschool is geïnspireerd op het werk van Célestin Freinet. We vertalen dat naar een eigentijdse manier van leren. We zien en begeleiden ieder kind als een uniek persoon.

We zijn een school in de stad en in de buurt. We zetten de deuren open naar de stad om ons heen en we gaan zelf ook naar buiten. Alle kinderen uit de buurt zijn bij ons welkom en we zorgen dat ze zich hier thuis kunnen voelen.