Nieuws

Welkom in de Zevensprong!

Door de coronacrisis kunnen we geen fysieke infomomenten organiseren. Dankzij deze korte video kan je toch al even kennismaken met onze school!

Meer →


Inschrijving broer(s) of zus(sen) schooljaar 2021-2022

Beste ouders,

Bij deze herinneren we jullie eraan om tijdig de broer(s) en/of zus(sen) van jullie kinderen aan te melden ter voorbereiding van een inschrijving in De Zevensprong voor schooljaar 2021-2022. Kinderen vanaf geboortejaar 2019 (dus ook kinderen geboren eind 2019, die pas in september 2022 starten) moeten aangemeld worden. Als jullie de voorrangsperiode missen, kunnen wij hier niets aan doen. Wie de voorrangsperiode mist, is zijn voorrang kwijt.

Aanmelden moet gebeuren via de website https://meldjeaan.leuven.be tussen 5 januari en 26 januari.

Link naar de inschrijvingsbrochure.

We helpen graag indien jullie dit willen. Geef ons een seintje via secretariaat@zevensprong.org

ENGLISH BELOW
FRANCAIS EN DESSOUS

Meer →


Statik Repair Café

Op 27 september organiseerden we samen met Statik en Maakbaar Leuven een repair café. Deze eerste editie focuste op kleine fietsherstellingen.

Er waren op voorhand 25 inschrijvingen en uiteindelijk zijn er dankzij spontane aanmeldingen maar liefst 34 fietsen gemaakt op 3 uur tijd! 3 kinderfietsen daarvan schenkt Freinetschool De Zevensprong aan Buurtwerk ’t Lampeke vzw.

Bedankt aan Statik, Maakbar Leuven en de repairders!

Hieronder een impressie van deze succesvolle dag.


Meer →


FACEBOOKDe zevensprong?
De Zevensprong is een eigentijdse en eigenwijze freinetbasisschool in het hart van Leuven.

Onze basisschool is geïnspireerd op het werk van Célestin Freinet. We vertalen dat naar een eigentijdse manier van leren. We zien en begeleiden ieder kind als een uniek persoon.

We zijn een school in de stad en in de buurt. We zetten de deuren open naar de stad om ons heen en we gaan zelf ook naar buiten. Alle kinderen uit de buurt zijn bij ons welkom en we zorgen dat ze zich hier thuis kunnen voelen.