Warme maaltijden, boterhammen, snoep en fruit

De kinderen die boterhammen eten, doen dat in de klas onder begeleiding van hun leerkracht. Ze kunnen ook warme maaltijden eten. Hiervoor gaan ze naar de eetzaal. De warme maaltijden worden elke dag vers op school gemaakt met gezonde bio ingrediënten en kosten €4,00 voor kleuters en €6,00 voor kinderen van de lagere school. Een middagmaal bestaat uit soep en hoofdgerecht of hoofdgerecht en dessert. Ouders kunnen voor €6,00 een meeneemgerecht bestellen. Onze schoolkok Benoît biedt ook elke dag een vegetarische variant aan en twee dagen per week serveert hij voor iedereen vegetarische lekkernijen.

De school koopt voor alle kinderen tussendoortjes en melk aan. De kinderen eten 's morgens samen een stuk fruit in de klas. In de namiddag is er dan weer een andere gezonde snack. In het aanbod zitten fruit, nootjes, groentjes of een gezonde koek. Ze brengen dus geen drankjes, snoepjes of tussendoortjes mee. Bij het middageten of boterhammen kunnen de kinderen kiezen om melk of water te drinken.

Opgelet! Omwille van het Coronavirus nemen kinderen voorlopig zelf een herbruikbare drinkbus met water mee naar school. Er wordt tijdelijk geen water en melk aangeboden.

Kinderen die op woensdag in de opvang blijven, brengen een gevulde brooddoos mee. Heeft jouw kind ook op de andere dagen honger na de school en moet het naar de opvang? Dan kun je een (liefst gezonde) snack meegeven.