Nieuw circulatieplan

Gepubliceerd op September 01, 2016

Misschien hebben jullie het al gehoord: afgelopen zondag, 28 augustus begon de Stad Leuven met de invoering van een nieuw circulatieplan dat het stadscentrum autoluwer zal maken.Onze school komt in een verkeersluwe zone te liggen, wat op termijn positief zal zijn voor de verkeersveiligheid rond de school, en ook enkele veranderingen met zich mee zal brengen.

De eerste verandering, die nu reeds in voege is, is dat enkel bewoners met parkeerkaart nog mogen parkeren in de Vaartstraat, Rijschoolstraat, en op de Patattenmarkt. De afgelopen week plaatste de stad borden om dat aan te geven in de betreffende straten.

Het blijft natuurlijk mogelijk om je kind met de auto af te zetten aan de ingang van de school (park&ride). Als je met de auto moet komen en je wat langer wil parkeren om mee binnen te kunnen gaan, maak je best gebruik van de gratis parkeerplaatsen in de blauwe zone, iets verderop.

Het circulatieplan wordt in fases ingevoerd en op termijn mogen we nog enkele veranderingen verwachten (oa omkering eenrichtingsverkeer Vital Decosterstraat & herinrichting pleintje voor de school). Met al je vragen daarover kan je terecht bij de werkgroep Mobiliteit (mobiliteit@zevensprong.org) die op tijd en stond zal communiceren over de invoering van het nieuwe circulatieplan, en de gevolgen daarvan voor de school.

Alle informatie hierover, vind je op deze website:
http://www.leuven.be/leven/mobiliteit-openbare-werken/circulatieplan.