Geluksboom

Gepubliceerd op June 12, 2016

Meer groen, en meer geluk in de Zevensprong

Donderdag hebben we de geluksboom ingehuldigd. Een cadeau van Museum M en de Stad Leuven. Acht scholen in Leuven hebben zo’n boom gekregen als blijvende herinnering aan de geluksexpo in Museum M. De sierkerselaar fleurt voortaan de buitenspeelplaats op.Het was nog vroeg in de ochtend als de groendienst met de vijf meter hoge boom de speelplaats kwam opgereden. Ze zetten hem recht en de kleuters mochten het werk afmaken. Schepen van onderwijs Mohamed Ridouani en schepen van cultuur Denise Vandevoort kwamen op bezoek om de boom in te huldigen. Ze hielpen de kleuters en de leerlingen van de eerste graad om hun zelfgemaakte geluksvogels in de boom te hangen. Wolf en Marit vertelden een mooi verhaal uit het „GELUK” van Leo Bormans.

De leerlingen van wolkenkrabber vroegen de schepenen wat hen gelukkig maakt en zo blijkt: in de tuin werken en de fietsen herstellen maakt van schepenen gelukkigere mensen. De schepenen stelden de vraag ook aan ons…. en daar moesten we niet lang over nadenken. We willen onze speelplaats graag veel groener en avontuurlijker maken, jammer genoeg bezit de school maar de helft van de buitenspeelplaats. Schepen Ridouani wil samen met De Zevensprong naar een oplossing zoeken.

Goed nieuws dus… Het zalige winterzonnetje, de muzikale afsluiter van de Zevensprong-band en een blozend appeltje van Museum M maakten het helemaal af!